Bénye-Káva Általános Iskola


Versenyeredményeink


Angol szavalóverseny

Angol szavalóversenyen indult az osztályból Bányai Márk, Hován Botond és Mihály Regina. Szoros versenyben arany minősítést szerzett Mihály Regina, így ő képviselte az osztályt Üllőn, ahol nagyon ügyesen szerepelt.


Angol szavalóverseny

   Lassan hagyománnyá válik, hogy iskolánkban megrendezésre kerül a Házi Angol Szavalóverseny az üllői Térségi Angol Nyelvi Vers- és Prózamondó Verseny előválogatójaképpen, melyen idén is szép számban jelentek meg versenyzők minden évfolyamból.
   A házi verseny célja elsősorban az, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék az angol nyelvű irodalmat, valamint önbizalmat építsenek, magabiztosságot szerezzenek az idegen nyelv használata során. Mivel minden szavaló értékes előadással örvendeztetett meg bennünket, az eredményhirdetés során három kategóriába soroltuk a versenyzőket; felkészülésüket bronz-, ezüst-, és arany-fokozatokkal jutalmaztuk, így senki sem távozott üres kézzel. Köszönettel tartozunk a felkészítőknek, szülőknek és zsűritagoknak egyaránt a közreműködésükért!
   Az üllői térségi versenyre 8 fős csapattal indultunk. Nagy örömmel, izgatottan kísértük a gyerekeket a helyszínre, ahol a zsűriben az Amerikai Nagykövetség két munkatársa is helyet kapott. A gyerekek titkon remélt várakozásainkon felül teljesítettek, hiszen amellett, hogy mindegyik versmondónk gyönyörű előadással örvendeztette meg a közönséget, csapatunk 5 tagja is díjjal térhetett haza.

l. helyezést értek el Buday Zsombor 2. osztályos és Mészáros Kornél Károly 6. osztályos tanulók.

ll. helyezést ért el Pángyánszki Lili a 8. osztályból.

lll. helyezett lett Süle Zsolt 4. osztályos tanulónk.

Különdíjban részesült Kálmán Hanna 8. osztályos tanulónk.


Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Ősszel (november 10-én) Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen vettünk részt a Monori József Attila Gimnáziumban, a körzeti fordulón. Iskolánkból a legjobb helyezést értük el, bár sajnos nem jutottunk tovább. A gyerekek sokat készültek, megtanulták, hogy hogyan kell csapatban dolgozni. A pénteki gyakorlások jó hangulatban teltek. Résztvevők: Almády-Frombold Alida, Bányai Márk, Hován Botond, Mihály Regina
József Attila verseny (Monor) résztvevői:

7. osztály
Dudás Dominika
Füzék Zsóka
Galló Márk
Mocsári Levente
Varga Flóra
8. osztály
Ivanik Melinda
Kálmán Hanna
Kovács Martin
Pángyánszki Lili
Ujj Boglárka

A nyolcadik osztály csapata 3. helyezést ért el! Gratulálunk nekik!
Nagykátai Ki-Mit Tud

2017.március 25-én, a nagykátai „Ki Mit Tud” tehetségkutatón vettek részt iskolánk tanulói. Zenei versenyről lévén szó, így a következő kategóriákban indulhattak nebulóink: Hangszeres,Paródia,Próza. A hangszeres kategóriában,furulyával lépett színpadra:1.Mihály Regina, aki első helyezést ért el;Bodor Blanka Katinka,szintén furulyával szerepelt,3.helyzést ért el;Simorka Levente,próza-paródia kategóriában,2.helyzést ért el. Furulyából és paródiából:Kollárovics Melinda-ének tanárnő - készítette fel a gyerekeket,Pózából, pedig Valent Zoltánné,Betti néni. Természetesen, a gyermekek szülei is elkísértek minket. Mihály Regina szülei - ünneplésképpen – meghívtak minket fagylaltozni, a tápiószecsői Hisztéria nevezetű fagylaltozóba. Utólag is köszönjük nekik! Színvonalas verseny volt, színvonalas szereplésekkel. Gyermekeink jól érezték magukat és büszkék lehetünk az eredményeikre!


Körzeti Szép-és helyesíró verseny

A körzeti Szép-és helyesíró versenyen, Monoron a Nemzetőr Általános Iskolában jó hangulatú, de igen hosszú versenynapon versenyeztek gyermekeink. A szünetekben megnézegettük az iskolai dekorációt, kézműveskedés folyt, majd a várakozás izgalmait a tornateremben vezették le nagy-nagy futkosással. A helyezések elmaradtak, de az elszántság csak fokozódott a jövőre nézve: " Jövőre nyerni fogok!" -mondták mindannyian.
Petőfi Sándor szavalóverseny

Március 15-vel kapcsolatban Petőfi Sándor szavalóversenyen és versillusztrációs versenyen vettek részt a harmadikos tanulók. Nehéz volt a versek kiválasztása, hiszen Petőfi Sándor kevés gyermekverset írt.

Szavalóverseny-helyezettek:
I. Hován Botond és Mihály Regina
II. Cseh Máté
III. Zdechovan Vanessza
Rajzverseny-helyezettek:
I. Almády-Frombold Alida
II. Bányai Márk
III. Baglyas Zsanett és Kondor Milán
Spelling Contest – Angol Betűző Verseny

Az idei tanévben már negyedszer került megrendezésre iskolánkban a Spelling Contest – Angol Betűző Verseny, melyen a 3-8. évfolyamok tanulói idén is lelkesedéssel vettek részt. A több fordulóból álló írásbeli feladatlap után a legügyesebbek a szóbeli betűzési képességeiket is összemérhették. Nagy izgalmak között, lélegzetvisszafojtva, egymásnak szurkolva támogatták a továbbjutókat a verseny résztvevői, melynek eredményeképpen a 7. osztályos Pángyánszki Noémi l. helyezést ért el, az 5. osztályosok közül pedig Balogh Zsanett ll. helyezést, Kapitány Attila lll. helyezést szerzett.
Congratulations – Gratulálunk Nekik!


Vargha Gyula szavalóverseny

A szavalóversenyen sikeresen szerepelt Bányai Márk és Mihály Regina. Különdíjban részesült Hován Botond és Cseh Máté. Holnap küldök hozzá okleveleket. Fényképem nincsen.
A rajzversenyen harmadik lett Szebeni Máté, első lett Bányai Márk.


Vargha Gyula rajzverseny

Idén május 13-án Üllőn lett megrendezve a Vargha Gyula szavalóverseny, amit a versekről készített illusztrációk is színesítették. Iskolánk ügyes rajzolói sok szép munkával készültek. Nagy igyekezettel gondosan "varázsolták" papírra a versek által nyújtott benyomásokat. Jó volt látni kiállítva a sok szép gyerekmunkát és végül a nyertesek örömét is.

Az eredmény a következő lett:

Alsó tagozaton
I. Fekete Zsófia (2. osztály), Bányai Márk (3. osztály)
II. Tönköl Alexandra (4. osztály)
III. Szabó Zétény (1. osztály), Szebeni Máté (3. osztály)
Felső tagozaton
II. Uti Rebeka (7. osztály)

Gratulálunk a nyerteseknek! A többi résztvevő is nagyon ügyes volt, hiszen minden elkészített rajzol kiállításra került és meg is lett csodálva. Csak így tovább!
Hován Zsuzsánna felkészítő
4. osztály tanulmányi versenyei


A Bolyai Anyanyelvi Versenyen 8 tanuló (Tönköl Alexandra, Simorka Levente, Losó Dolina, Gáspár Zalán, Szemők János, Tani János, Süle Zsolt, Gubó Zsombor) két csapatot alkotva vett részt. A versenyen a közép mezőnyben végzett az osztály. Az esemény legfőbb értékét a felkészülés időszaka jelentette, mely során több héten keresztül olyan feladatokkal találkozhattak a gyermekek, amely a nyelvi-logikai érzéküket fejlesztette. A feladatsorok különlegessége lelkesítette a résztvevőket, és összehangolt, egymásra figyelő, toleráns magatartást formált.

A Kalandra fel! című olvasóversenyen 16 gyermek, négy csapatban vett részt.

A Szép és Helyesíró versenyen 4 fős csapatunk indult (Losó Dolina, Gáspár Zalán, Tönköl Alexandra, Mojzics Melissza).

A nagykátai Ki mit tud? fellépője Simorka Levente, paródia és szavaló kategóriában is II. helyezést ért el. (Paródia kategóriában Kollárovics Melinda volt a felkészítő tanára)

A vasadi Szavalóversenyen szintén Simorka Levente próbált szerencsét.

Az Angol Házi Szavalóversenyen Süle Zsolt arany, Gáspár Zalán és Simorka Levente ezüst, Szemők János bronz fokozatot kapott. Közülük Süle Zsolt az Üllőn rendezett Területi Versenyre is eljutott, ahol III. helyezést ért el. (Felkészítő tanáruk Kaltenecker Tünde)

A Vargha Gyula Szavaló és Rajz Versenyen 12 gyermek indult. Közülük Simorka Levente I. helyezést ért el a szavaló kategóriában, Tönköl Alexandra pedig a rajzversenyben lett ll. helyezett.

A házi olvasóversenyünkön, mely a Könyvbirodalmi Olvasóverseny nevet viselte, három gyermek teljesített kiemelkedően. Gados Roxána l., Tani János és Losó Dolina ll. helyen végzett. Ez a verseny a helyezetteken kívül is több gyermeket motivált, számos regény került elolvasásra a tanév során.

Büszkék vagyunk, hogy ilyen sok szorgalmas és értékes gyermekünk van!

Bénye, 2017.05.29.
Valent Zoltánné osztályfőnök

Versenyek 3. o

A Pannon-Literatúra Kft. (Szalay Könyvek) egy különleges versenyre invitálta a kellően bátrakat, hogy legjobb barátaikkal együtt éljenek át egy újszerű, izgalmas kalandot.
A verseny célja volt: a szövegértő olvasás, az olvasási kedv felkeltése, vagy megerősítése, valamint a csapatmunka játékos formában történő fejlesztése az általános iskolák alsó és felső tagozatában.
A harmadik osztályból két csapat, a második osztályból egy négyfős csapat jelentkezett.

Csapatok: Fecsegő fecskék-2. osztály: Bodor Blanka Bianka, Burján Judit, Fekete Zsófia, Tönköl Viktória

Színes smile-3. osztály: Almády-Frombold Alida, Kondor Milán, Mihály Regina, Zdechovan Vanessza

Smile palacsinta-3. osztály: Bányai Márk, Füzék Simon, Hován Botond, Szluka Dániel

Mindhárom csapatra jellemző volt általánosságban az aktivitás, a folyamatos érdeklődés, a feladattudat. A csapattagok –mint általában- nem egyformán vették ki részüket a munkából, de a könyvvel mindnyájan behatóan foglalkoztak és a megszokottól eltérő feladatokat (titkosírás, kincskeresés, receptírás, fotózás…) igen nagy kedvvel teljesítették.
A hatodik osztály versenyeredményei a 2016/17-es tanévben


A Bolyai Anyanyelvi Versenyen csapatban vett részt osztályunk néhány tanulója – Galló Márk, Kocsi Kiara, Lőrincz Ákos, Varga Flóra -, akik 23. helyen végeztek. Felkészítőjük Plattnerné Fekete Andrea tanárnő volt.

A nagykátai Ki? Mit? Tud? néptánc kategóriájában a Pántlika együttessel, s vezetőjük felkészítésével osztályunkból Mihoc Klaudia Boglárka, Szombati Fatime és Valent Hanna 2. helyezett lett.

Az Angol Házi Szavalóversenyen Mészáros Kornél Károly 1. helyezett, Füzék Zsóka és Valent Hanna pedig 2. helyezett lett. A versenyre Kaltenecker Tünde tanárnő készítette fel őket.

Mészáros Kornél Károly az Angol Megyei Szavalóversenyen, Üllőn is aranyérmes lett, s ebben Kaltenecker Tünde tanárnőnek is igen nagy szerepe volt, a verset ugyanis ő választotta Kornél számára, ami telitalálatnak bizonyult az ő egyéniségéhez.

A monori József Attila Gimnázium által szervezett József Attila versenyen hetedikes tanulókkal egy csapatban, osztályunkból Füzék Zsóka, Galló Márk és Varga Flóra is indult. 4. helyezést értek el. Felkészítőjük Plattnerné Fekete Andrea tanárnő volt.

A dabasi Táncsics Mihály Gimnázium Trianon-vetélkedőjén felsőbb évesekkel egy csapatban osztályunkból Lőrincz Ákos indult, s 5. helyezést értek el. Felkészítőjük Kovács Attila tanár úr volt.

A XV. Budai Imre Zenei Versenyen Mészáros Kornél Károly bronzérmes lett, a X. Regionális Zongoraversenyen való sikeres szerepléséért pedig dicséretben részesült. A versenyekre az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Monori Tagintézménye készítette fel. Zenei fejlődésében iskolánk zenetanárának, Kollárovics Melindának is szerepe van.

A Vargha Gyula Szavalóversenyen, Üllőn osztályunkból Szebeni Dávid vett részt, aki különdíjat kapott. Plattnerné Fekete Andrea tanárnő készítette fel a versenyre.

Iskolánk hitoktatói által szervezett Hittanversenyen is részt vett osztályunk néhány tanulója – Galló Márk, Ordasi Vivien, Szluka Zsanett, Varga Flóra – és csapatban 7. helyezettek lettek. Felkészítőjük Buday Zsolt, lelkész volt.

Országos Lábtoll-versenyen osztályunkból csak egy tanuló – Galló Márk – vett részt, aki csapatban 11. helyezést ért el. Felkészítője Dudás Gabriella tanárnő volt.

Bénye, 2017. május 30.    2016-ban a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola által megrendezett kistérségi szavalóversenyen Lőrincz Ákos 6. osztályos és Mocsári Levente 7. osztályos tanuló képviselte iskolánkat. Az első helyezettnek járó díjat Mocsári Levente nyerte meg!
Ám nem csak Mocsári Leventének jár hatalmas gratuláció, hanem Lőrincz Ákosnak, és az őket felkészítő Andi néninek is!    A 2016-ban pestszentlőrincen megrendezett „Haza és haladás” elnevezésű történelem versenyen iskolánkat két csapat képviselte. Eme neves eseményt a Felnőttek Gimnáziuma szervezi évről-évre. A versenyre benevezett tanulóink – Gubó Rebeka, Kálmán Hanna, Ujj Boglárka és Vaskó Gréta – példamutató lelkiismeretességgel, és rengeteg felkészüléssel jelentek meg a vetélkedőn. Ennek meg is lett az eredménye: az összesen 36 csapatot felvonultató mezőnyben végül – holtversenyben – mindkét csapatunk a 12. helyen zárt, ami nagyon szép eredmény.
Ezúton is gratulálunk Nekik!