Bénye-Káva Általános Iskola


Bolyai Anyanyelvi verseny    A Bolyai Anyanyelvi verseny területi fordulóját 2017. november 10-én rendezték meg, az idén is a József Attila Gimnáziumban Monoron.
    Már szeptemberben megalakultak a csapatok, s elkezdődött a gyakorlás. A 3. évfolyamon két csapatot Hangyás Gyöngyi néni, a 4. osztályban egy csapatot Valentné Betti néni, a felső tagozatban 6 csapatot jómagam (Andi néni) irányítgattam, segítettem a feladatsorok megoldásánál.
    Azért tartom fontosnak, hogy minél több gyerek eljusson erre a versenyre, mert a felkészüléskor megtapasztalják a csapatmunkában rejlő előnyöket: megdicsérik egymást; megosztják, hogy ki melyik feladattípust gyakorolja; jó beszélgetések alakulnak ki. Rájönnek, hogy mekkora előnyben van, aki olvas és komolyan tanult az előző években magyarból.
    Gratulálunk a 3. osztály csapatainak, akik a 10. és 13. helyen végeztek. Utánuk a 4. osztály csapata jeleskedett. A felső tagozatban a 7. évfolyamon versenyzők teljesítménye a legjobb ebben a tanévben.
    A verseny előtt ellátogattunk Monoron a könyvtárba ( Dr. Borzsák István Városi Könyvtár és Helytörténeti Kiállítás). Minden tanulónk otthon érezte magát, s a rövid idő ellenére komolyan elmélyedtek a Könyvek Birodalmában. Ezúton is köszönjük a könyvtár munkatársainak a lehetőséget.

Andi néni